maandag 16 mei 2022

Vogelpoëzie in LESKIMO

BALLUSTRADA-redacteur Johan Everaers brengt in de jongste editie van zijn eenmanstijdschrift Leskimo de Zierikzée een bloemlezing van poëzie uit het blad Sterna, waaraan hij eveneens sinds jaar en dag meewerkt.


In Sterna, het tijdschrift van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland en de Vereniging voor Natuur- en Landschap Goeree-Overflakkee, wordt sinds 2014 in een vaste rubriek een gedicht opgenomen. Deze door Johan Everaers samengestelde rubriek bestaat uit één of twee pagina's met een gedicht en een afbeelding die betrekking hebben op natuur en landschap.


In deze aflevering - jaargang 26, 2022, nummer 1 - zijn achttien gedichten opgenomen die tussen 2014 en mei 2022 in Sterna werden gepubliceerd. 

Meewerkende dichters, in een enkel geval postuum, zijn Thom Schrijer, Rien Vroegindeweij, Kees Francke, Karel Leeftink, Jan J.B. Kuipers, Hendrik Carette, William Butler Yeats, Tijs van Bragt, Theodore Roethke, Job Degenaar, Lou Vleugelhof, J.C. Bloem, André van der Veeke, Romain John van de Maele en, jawel, Jean de la Fontaine.

Informatie over Leskimo: everarts@zeelandnet.nl


Sneeuwuil


Neem nu een abonnement of bestel het jubileumnummer!




Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)
Vormgeving: Ko de Jonge

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten