donderdag 7 december 2023

'Laaglandse Poëzie' gepresenteerd in Utrecht

Dat was zondag 3 december een aangename en verrassende presentatie van 'Utrechtse dichters', de jongste aflevering van de vaste rubriek 'Laaglandse Poëzie' in Ballustrada. De aflevering staat in het jongste nummer, de herfst/wintereditie, en is samengesteld door Paul van Leeuwenkamp. De presentatie vond plaats in de Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade.

Vijftien van de zestien dichters die in 'Utrechtse dichters' zijn vertegenwoordigd, gaven acte de presence  op de presentatie. Namens Ballustrada waren behalve vaste medewerker Van Leeuwenkamp redactieleden Johan Everaers en Jan Kuipers aanwezig.

Bekende dichters als Esther Jansma en Ingmar Heytze en minder bekende dichters lazen een gedicht dat gepubliceerd was in het tijdschrift, of een gedicht naar eigen keuze. De Boekenbar was goed gevuld met dichters en aandachtige belangstellenden. Nanna Nauta oogstte succes met zijn relativerende gedicht 'Naamboom.' De organisatie kijkt terug op een geslaagde manifestatie. Foto’s: Herman Baartman.


***


Neem nu een abonnement of bestel het nieuwe nummer!




Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)
Vormgeving: Ko de Jonge

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten