zondag 19 januari 2020

Jorieke Rottier met 'Untitled' in Ballustrada

Jorieke Rottier leverde voor Ballustrada nr. 33/ 4-5 (najaar 2019) een aantal bladen uit het boek Untitled. Zij is medeoprichter van het kunstenaarsplatform www.witterook.nu in Breda. 

Witte Rook en ruimteCAESUUR in Middelburg bieden dit jaar samen een beeldend perspectief op de rol van internet in de artistieke praktijk en bevragen tegelijkertijd de waarde van offline tentoonstellingsplekken.


Jorieke Rottier zal in februari 2020 Galerie Gerritse in Middelburg als atelier gebruiken.

Ko de Jonge schreef bij wijze van introductie in het najaarsnummer:

Toen het vorige nummer van Ballustrada in een vernieuwd jasje werd uitgebracht, was dat tevens het einde van het project pARTSfromheaven. Met ingang van het huidige nummer zal steeds één beeldend kunstenaar onder de aandacht worden gebracht. Deze keer heb ik gekozen voor beeldend werk van Jorieke Rottier (Vlissingen 1992). Het zijn bladzijden uit het werk Untitled (2019).

Het object toont het weefsel van een verhaal en tekst is veranderd in (be)tekening. De witruimte is zichtbaar gemaakt door middel van tijd en inkt. Untitled was te zien tijdens de zomertentoonstelling bij galerie Mon Capitaine in Middelburg.






Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)
Vormgeving: Ko de Jonge

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten