donderdag 28 mei 2020

GRENZELOOS met Het Raam

In het deze week verschenen voorjaarsnummer van Ballustrada kondigt de redactie aan dat de abonnees een zomerverrassing tegenmoet kunnen zien. De voorbereidingen zijn in volle gang. Nu eerst nog even aandacht voor de nasleep van de winterverrassing van 2019. 


Als extraatje ontvingen de abonnees toen een mini-Ballustrada i.s.m. Leskimo de Ziericsée onder de titel 'Het Raam', een vertaling van 'La fenêtre' van de Franse auteur Maurice Pons. Die winterverrassing bleef niet onopgemerkt en afgelopen winter kreeg de redactie het verzoek om de vertaling, gemaakt door Ballustrada-redactielid Johan Everaers, te mogen opnemen in de jaarlijkse verhalenbundel van het Belgische Lezerscollectief.

Die bundel verscheen 26 mei als Grenzeloos, samen sterke verhalen vertellen bij Uitgeverij Vrijdag in een eerste oplaag van 2000 exemplaren. Voor geïnteresseerden vermelden we hier graag dat de bundel met kopstukken uit de wereldliteratuur (Pessoa, Bukowski, Böl en anderen) en bekende Nederlandse auteurs als Biesheuvel, Kopland, Korteweg en Wiener nu in de handel verkrijgbaar is. Dertig maal poëzie en 30 maal proza voor 25 euro.




Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)
Vormgeving: Ko de Jonge

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten