donderdag 30 mei 2024

Tijd voor geschriften: BALLUSTRADA

Vaste Ballustrada-medewerker Paul van Leeuwenkamp berichtte in het jongste nummer van het tijdschrift Fantastische Vertellingen uitgebreid over Ballustrada. Dat deed hij in aflevering 7  van zijn rubriek 'Tijd voor geschriften' (pag. 24-34, over Ballustrada pag. 32-34).


Aanleiding om Ballustrada, toch een algemeen literair blad, in dit overzicht van periodieken op het gebied van fantastische literatuur op te nemen: 'Ballustrada is er nog steeds, en het tijdschrift biedt nog steeds ruimte aan álle vormen van literatuur, waaronder ook sciencefiction, fantasy en horror.'

 

Omslag FV nr. 70

Traditionele SF en fantasy zullen we doorgaans weinig in het blad aantreffen, wel literaire fantastiek, slipstream en beschouwend werk. Ook veel bekende auteurs uit het circuit van SF/F/H publiceren andersoortig werk in Ballustrada. Van Leeuwenkamp legt het allemaal uit in zijn rubriek. 

Kort geleden gaf ook Isabelle Plomteux op Fantasize veel aandacht aan Ballustrada.

Ballustrada-redacteur Jan Kuipers besteedt in hetzelfde nummer van Fantastische Vertellingen aandacht aan het mooie, maar kortstondige blad KREST  (1981) en aan een aflevering uit 1970 van Moksha, tijdschrift voor bewustzijnsverandering en drugs, naar aanleiding van zijn recente boek De vlucht naar boven. Tegenculturen in  Nederland in de jaren zestig en zeventig  (Walburg Pers, 2023).


*** Najaar 2024: dubbelnummer Ballustrada gewijd aan DE TIJDGEEST ***


***

Neem nu een abonnement of bestel het nieuwe nummer!




Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)

Vormgeving: Ko de Jonge

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten