maandag 21 oktober 2024

Bulthuis in zijn eigen Bult Boek

Begin deze maand verscheen bij Milinda Uitgevers Het Bult Boek, een uitgave ter herinnering aan schrijver, dichter, vertaler, journalist, orakel, raconteur, orateur en spil in de Rotterdamse literaire wereld, Peter Bulthuis. 

Peter woonde tot zijn vierde jaar in Zierikzee, verhuisde na de Ramp van 1953 naar Middelburg toen zijn vader, kunstenaar en docent Piet Bulthuis, zijn baan aan het Lyceum in Zierikzee inruilde voor een docentschap in Middelburg. 

(Tekst vervolgt onder afbeelding.)



In zijn woonplaats Rotterdam werd hij later een bekende inwoner. Hij overleed twee jaar geleden. In samenwerking met Rien Vroegindeweij stelde zijn dochter Caroline Dijk een 183 pagina’s omvattend boek samen. Het bevat bijdragen van en over auteurs als Rien Vroegindeweij, Jules Deelder, Hans Sleutelaar, Riekus Waskowsky, Cor Vaandrager, Frans Vogel en natuurlijk verhalen van en over Peter zelf. 

Van Ballustrada-redactielid Johan Everaers is een artikel opgenomen over 'Thirteen Ways of Looking  at a Blackbird', het gedicht van Wallace Stevens waarover Johan ook in Ballustrada publiceerde en dat eerder door Peter Bulthuis was vertaald in het Nederlands. 

Kort na zijn overlijden werden in Ballustrada twee gedichten van hem opgenomen in de rubriek Laaglandse Poëzie. Het Bult Boek kreeg als ondertitel Een Monumentje voor een markant en mieters ventje. Het is verkrijgbaar in de boekhandel à  € 20,00. 

ISBN 978-94-91835-47-6 

www.studiokers.nl


**

Deze week verschijnt het nieuwe themanummer TIJDGEEST van BALLUSTRADA!

***

Neem nu een abonnement of bestel het nieuwe nummer!




Los dubbelnummer € 12,50 | Abonnement € 20,00, 4 nummers inclusief porto
Bankrekening NL35 ABNA 049 92 02 864 t.n.v. Stichting Zeeuws Licht


Redactie: André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers, Ko de Jonge.
Vaste medewerkers: Kees Klok, Paul van Leeuwenkamp, Thom Schrijer, Jos Rouw (webzaken)


Contact: avdveeke@zeelandnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten